صفحه اصلی تسهیلگر

من تسهیلگر هستم

معلمی یک هنر است. هنری که بخشی از آن ذاتی است و بخشی از آن اکتسابی. حتی اگر معلم فیزیک و ریاضی هم باشیم و بخواهیم به بهترین شکل به نوجوان همراهمان کمک کنیم نیاز است به عنوان معلم به ابزاری مجهز باشیم تا بتوانیم هم معلم خوبی باشیم و هم همراه با تغییرات حوزه آموزش به خوبی پیش برویم؛ اما اگر بخواهیم معلم مهارت‌ها هم باشیم می‌دانیم که آموزش مهارت‌ها نیاز به صبر و حوصله و تلاش بیشتر معلم دارد به خصوص وقتی مخاطب او نوجوان است.

معلم مهارت‌ها در تلاش است تا به ایجاد نگرشی نو در دانش‌آموز خود کمک کند و یک قدم او را به عمل نزدیک‌تر کند. اما این تغییر آسان نیست. به علاوه هر تغییری به خودی خود دلهره‌آور است و وجود یک حامی و یک بلد راه می‌تواند در این تغییر آرامش بخش باشد. در این مسیر در تلاشیم که همراه معلم‌ها باشیم تا طی طریق برای آن‌ها آسان‌تر شود. در تلاشیم تا معلم‌های بیشتری بتوانند آمادگی برای ایجاد تغییر را در خود احساس کنند و برای آموزش مهارت‌ها قدم بردارند و یا برای کلاس درس خود از ابزارهایی بهره ببرند که آموزش را برایشان آسان‌تر کند.

دوره‌ها

تسهیلگر دوره

حضوری

ما زیاد حرف می‌زنیم. تا زمانی که دانش‌آموزان ما منفعلانه می‌نشینند و به صحبت‌های ما گوش می‌دهند چیز زیادی یاد نمی‌گیرند. تنها کار چالش‌برانگیزی که ما به عنوان معلم و مربی باید انجام دهیم این است که کناری بایستیم و به یادگیرندگان اجازه بدهیم تا خودشان یاد بگیرند. یادگیری واقعی وقتی اتفاق خواهد افتاد که ما از حرف‌زدن دست بکشیم و بگذاریم یادگیرندگان شروع به صحبت کنند. یادگیری واقعی وقتی اتفاق خواهد افتاد که یادگیرندگان از ابتدا تا انتها در فرایند آموزش مشارکت داشته باشند و یادگیری واقعی وقتی اتفاق خواهد افتاد که یادگیرندگان تبدیل شوند به خلق‌کنندگانِ فعالِ تجربه‌های یادگیری خودشان. در کارگاه آموزش از ته کلاس سعی می‌کنیم به عنوان مربی، فقط ته کلاس بایستیم و ناظر فرآیند آموزش باشیم، نه میان معرکۀ آموزش. ما در مدرسه مهارت‌آموزی ماز سعی می‌کنیم خودمان کمتر حرف بزنیم و یادگیرندگان، بازیگران اصلی صحنه یادگیری باشند. این کارگاه دریچه‌ای‌ست به سوی این نگاه و این نگرش.

ماز، راهبرِ هزارتوی زندگی

اردو های جاری

کتاب‌های ماز، مخصوص تسهیلگران

مقالات ماز، مخصوص تسهیلگران

 «داستان از یک قصه شروع می‌شود؛ قصه‌ای که در کلاس خوانده می‌شود و مبنایی برای ورود به حوزه‌های مهندسی، علوم، ریاضی و… در کلاس درس است. این بخشی از پروژه‌ای است که در دانشگاه تافت طراحی و پیگیری می‌شود. روش «مهندسی داستان» علاوه بر اینکه تلفیق را به آسانی وارد کلاس می‌کند، دانش‌آموزان را یاری […]

ادامه مطلب

می‌خواستیم در کلاس مهارت‌های زندگی، بچه‌ها به مفهوم«احترام به تفاوت‌ها در عین وجود اختلاف‌ها» دست پیدا کنند. معمولا در کلاس، تمرین یا فعالیتی را طراحی می‌کنیم تا بعد از انجام دادن فعالیت، خودشان به مفهوم مرود نظر ما برسند. بعد از کلی جست‌وجو به طرحی رسیدیم که وقتی در کلاس اجرا شد، نتایجش شگفت‌انگیز بود. […]

ادامه مطلب